2013-11-11 16:08:12• hírek • Szatmár.ro

Közösségépítő, jó hangulatú Drágffy-bál Erdődön

Második alkalommal szervezett közösségformáló jótékonysági bált az Erdődi Református Egyházközség a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia javára. Szombaton este 21 órakor Erdőd Város Rendezvénytermében az egykori Kraszna és Középszolnok főispánja nevével fémjelzett helyiség építésére gyűjtöttek össze mintegy 3500 lejt.

Este kilenc órára az erdődi kultúrotthonban megrendezendő eseményen a zenét Stan Tibor, a humort a szatmári standuppos Székely Zsolt biztosította. Felléptek az erdődi és magyargéresi néptánccsoport fiataljai, akik éppen a Drágffy-Központ alapkőletételén megrendezett gyülekezeti találkozón léptek fel először. Nagyon jó hangulatú csoport ez Kása Zsolt és Kása Melinda irányításával, a fiatalok igazi identitásukat erősíthetik a próbák és fellépések alatt.

Az est további részében tombolahúzásra is sor került értékes nyereményekkel, de a hangsúly nem az ajándékon, hanem a célon volt, ugyanis a református gyülekezet annak ellenére, hogy kevés lelket számlál, nagy célokat tűzött ki magának. A Szilágyi Kálmán mérnök által tervezett Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia funkciója lesz a gyülekezet lelki életének otthont adni, és a rájuk bízott örökséget továbbadni a felnövekvő nemzedékeknek. Erdőd gazdag történelme és annak Ura nem engedi meg, hogy a gyülekezet siránkozzon, hanem bátorít arra, hogy a jelenben és a jövőben is Istenre kezére kell bízni az élet irányítását.

Drágffy Gáspár főúr élete is arra mutat: ahogyan a mohácsi vészben édesapját a zászlóvivő Jánost elveszítő Gáspár az evangéliumban találta meg a kiutat, úgy ma is ez a vigasz és a kiút. Az erdődi református hívek, Rácz Ervin lelkipásztor szervezésében, tavasszal Kopácsi Istvánról elnevezett egyházkerületi egyháztörténeti vetélkedő keretén belül emlékeznek meg az 1545-ös erdődi zsinat elnökéről, Drágffy Gáspár magyar nemes emlékezetére pedig az immáron második alkalommal megszervezett őszi bál hívta fel a figyelmet, ahol 3500 lej gyűlt a célra.

Bált rendeztek Erdődön

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: